Mijn naam is Pierre Liplijn. Als tiener heb ik van mijn 14e tot 18e jaar kungfu , kempo en karate beoefend. Ben daarna aan reguliere sporten zoals voetbal, badminton en hardlopen gaan doen, maar er bleef een drang naar het oosterse.

In 1992 in aanraking gekomen met Taiji bij de Tai chi school van Mieke Rep in Middelburg. Mieke Rep heeft mij heel veel geleerd, waar ik haar erg dankbaar voor ben.

Plannen waren er om er verder mee door te gaan , ik heb dan ook in 1999 een studie Chinese geneeskunde opgepakt en een reis door China gemaakt. Helaas ben ik, door werkomstandigheden, in 1999 acuut met Taiji en de opleiding gestopt.

Eind 2006 ben ik me weer bezig gaan houden met Taiji. Heb naast de Taiji ook een stok- waaier- en zwaardvorm opgepakt. Nel , Anke en ik zijn in 2008 voor een trainingsreis naar China geweest waar we o.a. het certificaat Taiji Dao (sabel) hebben behaald.

Nu ben ik bezig met de meer oorspronkelijke Taiji Chuan Yang stijl (martiale aspecten) van Yang Lu Chan, waarvan Sung, Fajing , San sau en o.a. Join hands onderdelen van de training zijn.
Volg hiervoor maandelijkse verdiepings bij Jos Horst en 2 x per jaar een workshop bij Eli Montaque , een goeroe op het gebied van de traditionele Taiji Chuan. Naast de Taiji ben ik meer bezig met een specifieke Qigong ter bevordering van de gezondheid, "de Spring Forest Qigong" van Chunyi Lin.


 

 

 

Zo zie ik eruit

Sabeltraining 2008 China

        Taiji & Qigong School Weiyang
Brengt geest en lichaam in Balans